Edinburgh city break

Oh hi!

Tulimme laskeneeksi, että tänään on reissumme 66. päivä. Kotiinpaluu koittaa 17 päivän kuluttua, joten kesäloman läheisyys on jo käsin kosketeltavissa. Tällä viikolla hääräilimme tuttuun tapaan harjoittelupaikassa ja kruunasimme viikon yhden yön reissulla Skotlantiin.

Sunderlandin satamaa ja asuinaluetta Wearin suistossa
Maanantaina vietimme vapaapäivää ja kävimme tutustumassa uusiin alueisiin Newcastlessa. Löysimme monta hienoa ja viihtyisää puistoa ja yllätyimme, kuinka lehmät laidunsivat puistossa lähes kaupungin keskustassa. Samassa puistossa oli useampi seurue myös piknikillä lehmien välittömässä läheisyydessä. Vaikka maaseutu on vahvasti läsnä suomalaisessa kulttuurissa, ei meille tulisi pieneen mieleenkään levittää vilttiä ja eväitä pellolle, jossa sai varoa mihin astuu ettei astuisi lantakasaan. Päivän päätteeksi kohtasimme jälleen metrojärjestelmän pettämättömän logiikan, kun junia lähti pääteasemalta kahdelta eri laiturilta ja edes paikalliset eivät tienneet kummalle laiturille juna tulisi.

Roker Beach
Tiistaina menimme ensimmäisiin vuoroihin uusille osastoille. Jottei aamu alkaisi liian helposti, oli metrovuoro peruttu ja seuraavaa vuoroa käyttäen myöhästyimme töistä muutaman minuutin. Päivä kului lähinnä toimintaan tutustuessa ja sivusta seuraillessa. Perusasiat osastojen toiminnassa eivät juurikaan vaihdelleet aikaisemmasta, mutta uusien käytänteiden opettelu vie silti oman aikansa. Päivän päätteeksi lähdimme tutustumaan Sunderlandin rannikolla sijaitsevaan Roker beachiin ja Wear-joen suistoon. Työkaverimme suositteli meitä käymään lasimuseossa, johon päätimme siis mennä. Suureksi yllätykseksi museossa oli näytillä myös Iittalan tuotantoa. Merenrantaa seuraili rantakatu, jonka varrella oli pieniä ravintoloita ja kahviloita. Itse ranta oli melko leväinen, ja ei vaikuttanut järin houkuttavalta paikalta uimista ajatellen.

Myös keskiviikkona ja torstaina menimme aamuvuoroihin. Torstain työpäivän kruunasi jälleen kerran metrovuoron peruuntuminen ja muutaman minuutin myöhästyminen. Tämän myötä luottamuksemme metroon on pitkälti mennyttä. Aleksi pääsi päivien aikana tutustumaan leikkaussalin toimintaan ja leikkaussalipotilaiden valmisteluun ja postoperatiiviseen seurantaan. Aaro tutustui astmapotilaiden hoitotyöhön sekä pääsi hoitamaan potilasta, jolla oli erittäin harvinainen aivoperäinen sairaus, nimeltään rhombencephalosynapsis. Sairauden nimeä ei ilmeisesti ole edes suomennettu.

Katunäkymää vanhasta kaupungista
Perjantaina lähdimme ennakkoon varaamallemme vuorokauden mittaiselle matkalle Edinburghiin. Bussimatka kesti noin neljä tuntia. Kävelimme ympäri kaupunkia ja kävimme tutustumassa Edinburghin linnaan. Linna sijaitsee kaupungin keskustassa mäen huipulla, joten sieltä aukesi huikeat näkymät. Kaupungilla oli runsain määrin turisteja, ja käveleminen kaduilla tuntui hieman rasittavalta ihmispaljoudesta johtuen. Kaupunki on kaiken kaikkiaan arkkitehtuuriltaan erittäin hieno. Lauantaina aamu valkeni brittiläiseen tapaan sateisena, joten päätimme liikkua ulkona niin vähän kuin mahdollista. Tästä johtuen kohteeksi valikoitui Skotlannin kansallismuseo, joka osoittautui todella hienoksi ja monipuoliseksi nähtävyydeksi. Museossa oli jopa Egyptistä peräisin oleva muumio. Koimme suuren hämmennyksen, kun törmäsimme kaupungilla jopa kahteen seurueeseen suomalaisia. Vaikka olemme olleet täällä kaksi kuukautta, olemme tähän saakka törmänneet suomalaisiin ainoastaan eduskuntavaalien äänestyspaikalla. Lyhyen vierailumme aikana emme huomanneet Skotlannin ja Englannin välillä kovin suuria eroavaisuuksia. Pieninä poikkeuksina muutamassa paikassa liehui Skotlannin liput ja ainoa katusoittajien käyttämä soitin oli säkkipilli. Näimme myös pienehkön Brexit-vastaisen mielenosoituksen.
Linnan sisäänkäynti

Jälleen kerran kiitokset lukijoille ja pahoittelut kuvien tönköstä asettelusta! Seuraava viikko on harjoittelumme viimeinen ja loppuajan ajattelimme nauttia olostamme täällä ja kiertää kohteita joissa emme vielä ole käyneet.





Edinburghin linna

Keskustaa linnasta kuvattuna
Mielenosoitus

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Brittiläinen terveydenhuoltojärjestelmä

Tylypahkan jäljitystä 2.0

Yleistietoa Newcastlesta